Vi erbjuder utbildningar i kombination med studiebesök på våra skolor. Här får ni träffa personal, pedagoger och skolledare på Frida. Ni får också möjlighet att på plats ta del av vår pedagogik i praktiken. Vi kan idag erbjuda studiebesök med olika inriktning. Vi kan också skräddarsy ett upplägg som motsvarar era behov.

Visa studiebesök inom

Inriktning elevinflytande

På Fridaskolorna arbetar vi utifrån vår vision "Att utbilda tågluffare" (i motsats till charterresenärer) och som tågluffare behöver man ta ansvar och ha stort inflytande över sin "resa". Kom och hör elever och lärare berätta om hur elevinflytande omsätts i praktiken på Fridaskolan - hur involveras barns och elevers tankar och ideér i planering och genomförande av den dagliga verksamheten.

Gymnasium

Inriktining IKT

På Fridaskolorna har vi satsat på digitala verktyg ända sedan starten 1993 och arbetat 1-1 med de äldre eleverna sedan flera år tillbaka. Även bland de yngre eleverna är IKT-verktyg vanligt förekommande. Under ett studiebesök träffar man pedagoger och elever som berättar om hur datorer, smarta plattor, etc används som pedagogiska verktyg i undervisningen.

Inriktning - Skolkök

Fridaskolornas skolrestauranger är nordens enda svanemärkta kök och inte nog med det - Fridaskolan Mölnlycke vann under våren 2014 det prestigefyllda White Guides pris för bästa skolrestaurang. Att få utmärkelser är kul men att få föra svensk skolmat in i framtiden ännu roligare! Därför välkomnar vi alla nyfikna till oss för att ta del av hur man kan tänka kring skolköket som en viktigt del av en bra skola, hur närproducerad och ekoloigiskt baserad mat kan gå från tanke till tallrik eller hur skolköket kan bidra till ett gott socialt klimat. Välkommen att göra ett besök eller förlägga en utbildning hos oss!

Inriktning En god miljö för lärande

Gemensamt för Fridaskolans alla verksamheter är att vi lägger mycket tid för att skapa en god miljö för lärande. Genom ett systemteroetisk förhållningssätt arbetar vi medvetet med att skapa goda relationer för att ge människor bästa möjligheten att utvecklas. Gör ett besök på någon av våra förskolor, fritidshem, grundskolor eller gymnasium och se hur vi arbetar med bl.a. sociala spelregler, öppenhet och en stark tilltro till pedagogers kompetens och barns förmåga att bygga kunskap.

Här samlar vi dokument, information och länkar som är relaterade till din utbildning.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev